Aquests passats mes d’agost i setembre han estat farcits d’activitats geganteres, especialment sortides amb què, portant en Treball i na Cultura, els Gegants de Catalunya, hem representant el món geganter català en algunes poblacions que celebraven aniversaris o commemoracions importants.

El dissabte 4 d’agost visitàvem la vila urgellenca d’Oliana, on celebraven el 20è aniversari dels Gegants Joves, els quals van estrenar el seu nou vestuari. Acompanyats de diferents colles geganteres lleidatanes, després dels balls de lluïment, vàrem realitzar una lluïda cercavila pels carrers de la població.

Diumenge 26 d’agost visitàvem la vila empordanesa de l’Escala. En aquesta ocasió, es celebrava la 30a Trobada de Gegants. Després d’una b0nica cercavila pels carrers del centre, vàrem arribar vora el mar, on varen tenir lloc els balls de lluïment i els parlaments, amb un paisatge únic i privilegiat.

Dimarts 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, ens apropàvem a la població berguedana de Montmajor, on celebraven la seva fira «Mercat i Tradició». En motiu de la commemoració dels 30 anys dels gegants locals, va tenir lloc una trobada de gegants vinguts de les comarques veïnes, que va culminar amb els balls de lluïment i parlaments a la Plaça de la Vila.