El passat 17 de juny, a la 1 del migdia, Sant Climent es convertia en la XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya, després que els nostres geganters interpretessin per primera vegada el «Ball de l’Aniversari» amb els Gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura.

Aquest moment era el punt culminant d’un cap de setmana ple d’acte per a tots els públics, però amb els gegants i la cultura popular com a eix central. Cal destacar la presència de l’Atarrabiako Erraldoiak (Comparsa de Gegants de Villava-Atarrabia), que van sorprendre a tots els presents amb els seus balls i música al llarg de tot el cap de setmana. Dissabte a la tarda el Seguici Festiu de Sant Climent rebia els Gegants de Catalunya i els convidava a Sant Climent, per, després de mostrar la placa commemorativa, realitzar una tanda de lluïment de tots els balls locals i convidats. A la nit l’espectacle PATRIMONIALS convertia els carrers de Sant Climent en algunes de les festes més emblemàtiques del país. I els concerts tancaven la nit amb festa fins ben entrada la matinada. Diumenge era el torn de les colles geganteres, una quarantena vingudes en representació dels diferents territoris i demarcacions del país, les quals van desfilar pels carrers del centre del poble en la cercavila més gran mai vista a Sant Climent. Arribats a plaça, era el torn dels actes de traspàs, amb el ball «Peuets de Gegant» dels gegantons de l’Agrupació Pau i Alegria, el «Ball Nou» dels Gegants de Catalunya, ballats per la colla d’imatgeria, com a comiat, i finalment el «Ball de l’Aniversari» dels Gegants de Catalunya, ballat per primera vegada pels geganters de Sant Climent, que culminava amb un ball final de tots els participants a ritme del pasdoble «La Climentona».

Després d’aquest intens cap de setmana, no ens queda més de donar gràcies a les colles, els voluntaris, les entitats i empreses col·laboradores, els patrocinadors, les institucions i tothom qui ho ha fet possible.

Durant un any, fins a donar el relleu el 16 de juny de 2019 a Castellbisbal, els Geganters de Sant Climent tindrem l’honor de fer ballar en Treball i na Cultura per aquells esdeveniments on siguin requerits.

Adjuntem un breu recull fotogràfic amb imatges de Joan Moreno, Joaquin Cortés i Sabina Torras: